Pink knalt letterlijk door de lucht; recensie van haar concert

pinktourBlogger Danny Nomden bezocht vrijdagavond het concert van Pink in Amsterdam, één van de vele steden waar ze optreedt met haar The Truth About Love-wereldtournee. De 33-jarige zangeres zorgde voor veel rustige momenten, maar het was toch de energie die de uitverkochte Ziggo Dome op z’n kop zette.

In een ruige setting die perfect bij haar stoere imago past, opende Pink de show met veel vuurwerk en het bekende nummer Raise Your Glass. De zangeres bungelde aan koorden en haalde daarmee al zingend de meest indrukwekkende capriolen uit. Dat veranderde overigens niets aan haar zangkwaliteiten, want in de gehele show zong de rockster loepzuiver.

Menig artiest blijft op afstand van het publiek, maar Pink ontving de schreeuwende fans met open armen. Ze gaf hier en daar een ‘high five’, schudde handen en gaf zo nu en dan snel een handtekening. “Als ze naar de kleuterschool gaat zal ze zeggen ‘ik heb verdomme een muts uit Amsterdam, en jij?’”, zegt de zangeres als ze sokjes en een mutsje voor haar dochter Willow heeft opgeraapt.

De enorme energie die de stoere rockster in de Ziggo Dome wist te brengen, kon ze zo nu en dan ook beperken. Nummers als Who Knew en Fuckin’ Perfect werden akoestisch gezongen. Laatstgenoemde nummer zingt ze gecensureerd, omdat ze naar eigen zeggen nu veel meer omringd wordt door kleine kinderen. De overige nummers zong ze vooral met veel power, waarbij dansers om haar heen allerlei stunts uithaalden. Ook oudere nummers kwamen langs, zoals Most Girls, There You Go en You Make Me Sick.

Het publiek ging pas echt uit z’n dak toen Pink over de menigte vloog door middel van kabels. Ze ging van de ene kant van het Ziggo Dome naar de andere kant, terwijl ze het nummer So What zong. Zo kon ook de tweede ring op een paar meter afstand genieten van Pink. Ze dook zo nu en dan naar beneden tot op het punt dat de fans haar net niet konden aanraken. Deze act is misschien wel één van de meest bijzondere en spectaculairste acts van de afgelopen jaren.

Pink laat zien dat ze een rasechte performer is en mede door de bijzondere stunts die ze uithaalde, maakt het dat deze The Truth About Love-show een hoogwaardig stukje entertainment is.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Beyoncé schittert in Ziggo Dome; recensie van haar concert
Lees ook:Clementine brengt Ierse sound met Special to me
Lees ook:Nicki Minaj in Ziggo Dome; kaartverkoop start vrijdag
Lees ook:Publiek gezocht voor MTV EMA; doe auditie!
Lees ook:Lady Gaga optreden ook op 18 september in Ziggo Dome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>