Een kennismaking met Sofie Winterson..

SOFIE_WINTERSON_YOUR_EYES 2mbJongerenblog stelt zangeres Sofie Winterson aan je voor! Sofie studeert nog aan het conservatorium, maar heeft het al zóver weten te schoppen dat haar nummer ‘Your Eyes’ te horen is in de wereldwijde reclamespot van een groot merk. Blogger Irene Groenink sprak met Sofie over deze bijzondere doorbraak..

Massive Talent. Daar is het allemaal mee begonnen. Massive Talent is een platform van het productiebedrijf Massive Music. Het platform probeert nog onbekende, getalenteerde artiesten te koppelen aan bepaalde merken. Sofie stond in contact met dit platform en kreeg vorig jaar juni een telefoontje van Braun: of ze eventueel mee wilde werken aan de nieuwe commercial. “Dat was natuurlijk fantastisch nieuws!”

Twee weken na het belletje vonden er al proefopnames plaats en van het één kwam het ander. Momenteel is Sofie al in heel veel landen op de televisie te zien en te horen. Nog niet in Nederland, maar daar komt binnenkort wel verandering in! Vanaf juni kunnen ook wij tijdens de reclameblokken genieten van het indi-popnummer en van de zangeres zelf.

Het nummer dat wordt gebruikt in de reclamespot, is één van de drie nummers van Sofie’s nieuwe en tevens eerste EP. Alle drie de nummers zijn te beluisteren via Sofie’s Soundcloud, Spotify en via iTunes. Het eerste echte album is trouwens ook in aantocht: “Die hoop ik deze zomer af te maken.” Wij zijn benieuwd en wachten geduldig af!

Aan muzikaliteit zal het op haar nieuwe album niet ontbreken. Sofie schrijft heel veel teksten, zingt en speelt ook nog eens verschillende instrumenten (o.a. basgitaar). Die muzikaliteit komt wel ergens vandaan: “Terwijl ik opgroeide,  stond er bij ons thuis altijd muziek aan.”

Of de zangeres nog leuke dingen op de planning heeft staan? “Nou, morgen is de officiële presentatie van mijn EP in Amsterdam en op 30 mei sta ik in het voorprogramma van Sébastien Tellier in Paradiso.” Way to go, Sofie!

www.facebook.com/SofieWinterson

www.twitter.com/SofieWinterson

www.soundcloud.com/SofieWinterson

www.sofiewinterson.com

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Jongerenblog luistert naar Guus Meeuwis’ nieuwe album
Lees ook:Jongerenblog neemt beatboxgroep Bauchklang onder loep
Lees ook:Alles van Kings of Leon in The Collection Box
Lees ook:Grote spanningsboog nodig bij nieuwe album Kid Cudi
Lees ook:Zangeres Iris Romen toont lef, maar niet genoeg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>