Jongerenblog neemt beatboxgroep Bauchklang onder loep

Bauchklang_AkusmatikBlogger Irene Groenink heeft het album ‘Akusmatik’ van de Oostenrijkse beatboxgroep Bauchklang onder de loep genomen. Vandaag vertelt zij wat ze van het album vindt.

Stiekem hadden de mannen van Bauchklang bij voorbaat al een streepje voor bij mij. Ik vind het zo ongelooflijk knap wat ze doen, dat ik hun muziek haast niet niét goed kan vinden. Maar, feit is dat een album een verzameling nummers betreft en deze verzameling kan saai, eentonig, origineel of afwisselend zijn.

Voor Bauchklang geldt dat het album heel afwisselend is. Van funky beats tot simpele melodieën, van een enkele laag tot heel veel diepgang en van geen zang to driestemmige stukken. Mijn persoonlijke favoriet is nummer zes: ‘Warning Bells’. Het techno-achtige nummer heeft dynamiek, bestaat uit veel lagen, zingt lekker mee en kent veel tegenstellingen (hard – zacht, langzaam – snel, et cetera).

Een nadeel van dit album, is dat je van tevoren wel echt moet weten dat het inderdaad om beatboxen gaat. Ik kan me zo voorstellen dat als je dat niét weet, je de nummers over het algemeen heel lang, saai en simpel vindt klinken.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het gevarieerde en verrassende ‘Akusmatik‘? Klik op de titel om deze cd meteen te bestellen bij bol.com.

Oh, en bekijk vooral ook eens een videoclip van de heren op YouTube. Ik ben fan!

26 mei verzorgt de groep een optreden geeft in Bitterzoet.

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Grote spanningsboog nodig bij nieuwe album Kid Cudi
Lees ook:Jongerenblog luistert naar Guus Meeuwis’ nieuwe album
Lees ook:Alles van Kings of Leon in The Collection Box
Lees ook:Een kennismaking met Sofie Winterson..
Lees ook:Zangeres Iris Romen toont lef, maar niet genoeg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>