Zangeres Iris Romen toont lef, maar niet genoeg

irisromen_cdIris Romen. Voor velen waarschijnlijk een nietszeggende naam, maar wie weet komt daar binnenkort verandering in. De zangeres van Nederlandse bodem heeft onlangs namelijk haar eerste, jazzy album uitgebracht: ‘Vintage Gal Hour’. Blogger Irene Groenink heeft het album beluisterd en vertelt hier meer over de muziek die Iris maakt en laat tevens haar mening horen.

Wat is Iris toch een ongelooflijk muzikale meid. Ze zingt, speelt meerdere instrumenten (onder andere drum, basgitaar, orgel en piano) en alsof dat nog niet knap genoeg is, heeft ze ook nog eens alle teksten en muziek zelf geschreven. Op alle onderdelen is ze geslaagd, als je het mij vraagt. Haar stem maakt dat je afdwaalt, haar melodieën laten je verder zakken en uiteindelijk droom je weg bij haar mooie teksten.

Iris toont ook lef op haar album. Zo klopt de melodie van het eerste nummer, die sterk lijkt op die van de James Bond theme song, helemaal niet bij de lieflijke, totaal niét stoere tekst. Ook zet ze zich in het nummer ‘Iris’ song’ een beetje af tegen mensen die zichzelf graag op een voetstuk plaatsen. Lichtelijk spottend zingt ze: “Maybe I should become a real woman in a while. A lady with a lot of class and style. But until that moment I’ll enjoy to be just me.”

Een minpuntje van dit album, is dat de nummers relatief veel op elkaar lijken. Als je tijdens het luisteren bezig bent met andere dingen (de was aan het ophangen, koffie aan het zetten, et cetera), is het lastig om een onderscheid te maken tussen de verschillende nummers. Het was leuk geweest als er een aantal uitblinkers tussen hadden gestaan. In dat opzicht mag de zangeres nog wel méér lef tonen dus.

Wil jij ‘Vintage Gal Hour‘ graag zelf beluisteren? Klik op de titel van de cd om ‘m meteen bij bol.com te bestellen.

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Jongerenblog luistert naar Guus Meeuwis’ nieuwe album
Lees ook:Een kennismaking met Sofie Winterson..
Lees ook:Jongerenblog neemt beatboxgroep Bauchklang onder loep
Lees ook:Clementine brengt Ierse sound met Special to me
Lees ook:Grote spanningsboog nodig bij nieuwe album Kid Cudi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>