Recensie album Robin Thicke: Blurred Lines

De Canadees-Amerikaanse R&B- en soulzanger Robin Thicke boekte vroeger al succes met de hit When I Get You Alone, maar in Nederland hoorde wij verder vrij weinig van hem. Maar inmiddels heeft hij dit jaar zijn comeback al gemaakt met het nummer Blurred Lines, in samenwerking met T.I. en Pharrell. Het nummer steeg in de hitlijsten en Robin Thicke komt op dat moment met een nieuw album, dat eveneens Blurred Lines heet.

Het album Blurred Lines bevat tien nummers, waaronder de gelijknamige hit Blurred Lines. Het hele album heeft een funk-pop feeling en met de soulstem van Thicke komt dat uiterst prettig naar voren.

Een vreemde eend in de bijt op het album is het nummer Give It 2 U met Kendrick Lamar. Het nummer is minder funk en meer pop en commercieel ingesteld. Het nummer zou namelijk zo op de radio gedraaid kunnen worden want je swingt er lekker op mee. Het doet een beetje denken aan het nummer 4 Minutes, een samenwerking van Madonna en Justin Timberlake.

Blurred Lines zorgt ervoor dat je swingt, want het is een echte feel-good album. The Good Life, Top of The World en Feel Good benadrukken de feeling van dit album. Hoewel je snel meeswingt, gaan de nummers (en dus het hele album) snel vervelen. Je hoort vrijwel hetzelfde maar dan met andere lyrics, en dat kan je behoorlijk gaan irriteren.

Het album is echter wel fijn om als achtergrondmuziek te hebben of tijdens een warme zomerdag, met een cocktail achter in de tuin.

Klik op de titel van de cd, om ‘Blurred Lines‘ meteen bij Bol.com te bestellen.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Walk Off The Earth kan meer dan alleen coveren
Lees ook:Dansen met het Just Dance 2014
Lees ook:Jongerenblog luistert nieuwe album van Anouk
Lees ook:Justin Timberlake grote kanshebber Video Music Awards
Lees ook:538 Dance Smash bezorgt ultiem zomergevoel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>