Gevaarlijke studentenhuizen

Studentenhuizen zijn vaak levensgevaarlijk, vaak omdat er niet goed schoongemaakt wordt. Vorige week moesten tachtig Rotterdamse studenten op de vlucht slaan voor een fel uitslaande brand. De brandweer redde vijf studenten die niet zelfstandig uit het pand konden komen.

Het is slecht gesteld met de brandveiligheid van veel studentenhuizen. Dit ligt vaak aan de studenten zelf. Ze roken in bed en laten hun kleding drogen op kacheltjes. Een vieze afzuigkap kan makkelijk vlam vatten. Rookmelders worden gesloopt omdat hij piept of omdat de batterijen op zijn. Of je bent aan het koken, en dan gaat dat ding ineens piepen. Computers staan ook vaak nachten achter elkaar aan. Ja, als je net een film aan het downloaden bent..

In de meeste gevallen van brand is er een stekkerdoos doorgebrand. Maar dat gebeurt niet alleen bij studenten. Een derde van de 5700 branden per jaar wordt veroorzaakt door een verkeerd gebruik van apparaten. Maar hoe weet je dan wanneer je een apparaat niet goed gebruikt? Consument en Veiligheid heeft daar iets voor bedacht. Er is een campagne gestart waarin er speciale aandacht wordt besteed aan studenten en apparaten. Wat je in ieder geval kan doen is de brandweer af en toe uitnodigen voor het checken van je huis. Wat je ook kunt doen is een touwladder kopen. Zo kun je vluchten in geval van brand. Het belangrijkste is gewoon dat je geen risico’s neemt. Televisie helemaal uit doen dus als je de kamer verlaat. Als je telefoon niet oplaadt, moet je de stekker er uithalen. Scheelt uiteindelijk ook op de rekeningen.

Lees ook:Studenten, wat doen jullie bij brand?
Lees ook:Heineken stopt gratis bier
Lees ook:Discotheken vaak toch onveilig
Lees ook:Duurzaamste Studentenhuis gezocht; samen douchen?
Lees ook:Brandweer bekogeld door jongeren

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Gevaarlijke studentenhuizen

 1. kinwai

  gebruik nou je verstand met dit soort zaken.

    /   Reply  / 
 2. hufter

  Je bent niet goed snik met je oranje snor Meisterin!! Je zal wel achter dat nazi product zitten.. Ik hoop dat je er mee blijft zitten!!

    /   Reply  / 
 3. derk laarhoven

  e jongelui, hebben julliie niets beters te doen ofzo?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>