Waaghals of watje: Mr. Nederland Bas Gosewisch

Foto: Dutchfoto

Jongerenblog legt in de rubriek ‘Waaghals of watje’ tien prikkelende vragen voor aan BN’ers en aanstormende talenten. Deze keer de 22-jarige Mr. Nederland Bas Gosewisch.

1. Wat is het spectaculairste dat je ooit hebt gedaan?
“Tijdens de Mister World-verkiezing heb ik bij een temperatuur van -1, in een hemdje een natte stormbaan met allerlei hindernissen bedwongen. Soms viel je helemaal in het water. Het was zo koud dat ik m’n vingers niet meer voelde, maar op dat moment geef je echt alles. Mij hoor je echt niet meer klagen over de kou.”
8 punten. Wow, nog een Iceman van Nederlandse bodem, en een man op een stormbaan doet het altijd goed.

2. Een tripje naar de Maan, Mars of Space Expo: waar ga jij voor?
“Wat is er gaver dan vanaf de Maan de Aarde kunnen zien als een klein bolletje; daar gebeurt het toch maar allemaal. En natuurlijk wil ik ook salto’s maken en lekker zweven. Doe mij dus maar een tripje naar de Maan.”
8 punten. Erg stoer dat Bas naar de maan durft!

3. Wat doe je als je ziet dat iemand in elkaar wordt geslagen?
“Ik ben goed met m’n babbel; zou zoiets echt met woorden op proberen te lossen. Wel pas ik goed op voor ik me ergens mee bemoei; je weet niet wat de achtergrond is. Als het mijn vrienden betreft, aarzel ik geen moment. Voor hun ga ik door het vuur; al zal ik zelf nooit slaan.”
8 punten. Goed dat jij dit met een gesprek oplost. Met slaan doe je dat natuurlijk nooit!

4. Durf jij uit de kleren voor een naaktreportage?
“Natuurlijk! Ik denk dat het een mooi compliment is als je daar voor wordt benaderd. Mijn voorwaarde: ik wil wel betaald worden.”
8 punten. Erg gewaagd dat je vol overtuiging ‘Ja’ zegt!

5. Met je backpack de wereld over of luieren in all inclusive resort?
“Mijn vriendin gaat backpacken in Thailand. Helaas was haar reis al gepland, dus ik ga met vrienden naar Albufeira. Maar daarna wil ik graag gaan backpacken; een reis door Brazilië lijkt me geweldig.”
6 punten. Je vriendin trotseert het oerwoud, terwijl jij ligt te zonnen in Albufeira. Okay, je krijgt punten omdat je wel backpack-plannen hebt.

6. Hoe dump jij je liefje?
“Ik vind dat je mans genoeg moet zijn om te zeggen: ‘Schat, we hebben het leuk gehad, maar ik denk dat de tijd is gekomen dat we ieder onze eigen weg moeten gaan.’ Maar het lijkt me ook wel wat om een doosje Merci te sturen met daarbij een kaartje met de tekst ‘Bedankt voor alle jaren, veel succes in de toekomst’. Ja, ik het weet het, hij is vrij hard. Maar die schoot laatst – als grap – door mijn hoofd.”
4 punten. Als je bewust bent van het feit dat je tweede optie een no go is, maar het wel zou willen doen, dan is dat natuurlijk niet zo best…

7. Welke openingszin gebruik je als je een ontzettende hottie spot?
“Mijn huidige vriendin heb ik tijdens Serious Request in Enschede leren kennen. Volgens mij zei ik iets van: ‘Wat zie je er leuk uit.’ Ik gebruik nooit dezelfde openingszinnen. Wel heb ik een bizarre die een keertje heeft gewerkt. Ik zag in een bar in Amsterdam een leuk meisje, verzamelde al mijn moed en liep met stoel en al over de dansvloer haar kant op. Toen ik bij haar en haar vriendin ging zitten, zei ik: ‘Sorry dat ik te laat ben, ik stond in de file.’ Het werkte.
8 punten. Je bent origineel en toont lef!

8. Wat is je meest dirty eigenschap?
“Ik ben vrij kalm… Maar wat vieze eigenschappen betreft; ik was m’n spijkerbroeken nooit. En als ik een snoepje op straat laat vallen, dan pak ik ‘m gewoon op om vervolgens in mijn mond te stoppen.”
6 punten. Je bent niet bang voor bacteriën, maar wij zijn wel benieuwd naar de reactie van je vriendin….

9. Heb jij een plan B voor als je succes ten einde is?
“De hele Mr. Nederland-hype en mijn modellenwerk is eigenlijk mijn Plan B. Ik heb Commerciële Economie gestudeerd en werk al bijna vier jaar in een Hi-winkel. Mijn toekomst ligt bij KPN.”
8 punten. Heel gewaagd dat je je niet laat beïnvloeden door je roem, maar gewoon doet waar je goed in bent en waar je voor gestudeerd hebt!

10. Wat wil je echt nog een keer doen of meemaken?
“Paragliden in Frankrijk of Oostenrijk; het lijkt me geweldig om loeihard naar beneden te zweven. Over de kop gaan in de snelste achtbanen, daar vind ik niets aan. Dan zit je alleen. Als ik iets spannends doe, wil ik het ook echt zelf doen.”
8 punten. Eerst zien dan geloven, maar in ieder geval heel stoer dat je zelf de touwtjes in handen neemt.

Totaal: 72 punten en dus een 7.2 op het rapport van Bas.
Bas houdt van extreme dingen, dat is wel duidelijk! Als hij zijn bizarre dumpwijze achterwege laat, komt hij dicht in de buurt van een waaghals. Hier heb je veel punten verloren Bas.

Beoordeling:
2 punten: watje
4 punten: kan nog wat pit gebruiken
6 punten: in het grijze gebied
8 punten: daredevil in spé
10 punten: waaghals

Ranking:
1. Stephanie Tency: 8.4
2. Raynor Arkenbout - 8.2
3. Juvat Westendorp – 8.2
4. Nicky Verhage - 8.0
5. Zimra Geurts – 7.8
6. Joey Ferre – 7.8
7. Ralf Mackenbach - 7.6
8. Daniel Lippens - 7.4
9. Bas Gosewisch - 7.2
10. Mascha Feoktistova - 7.0
11. Jamai Loman - 7.0
12. Sjeazy Pearl - 6.8
13. Jeronimo van Ballegoijen - 6.8
14. Matt Simons – 6.6
15. Sietske van der Bijl - 6.4
16. Nina van Koppen – 6.4
17 Tim Linde – 6.4
18. Ivo van Breukelen - 6.4
19. Ingrid Jansen
20. Romy Krommert – 5.8
21. Cynthia Schultz - 5.8
22. Priscilla Knetemann – 5.6
23. Raffaëla Paton – 5.4
24. Martin Garrix - 5.4
25. Pim Wessels - 5
26. Rick Brandsteder - 4.8
27. Lange Frans – 4.6

Foto: Ysbrand Cosijn

Lees ook:Waaghals of watje: Ingrid Jansen
Lees ook:Waaghals of watje: Romy Krommert (L.O.S.)
Lees ook:Waaghals of watje: Priscilla Knetemann
Lees ook:Waaghals of watje: Pim Wessels
Lees ook:Waaghals of watje: dj Sjeazy Pearl (Beauty and the Beat)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Waaghals of watje: Mr. Nederland Bas Gosewisch

  1. Pingback: Waaghals of watje: Daniel Lippens (De Avondploeg) | Jongeren

  2. Pingback: Waaghals of watje: Nicky Verhage (SLAM!FM) | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>