Duizenden jongeren gameverslaafd

Jongens beleven de grootste avonturen achter de spelcomputer. Ze bouwen hun eigen formule1 wagen en scheuren tegen de beste coureurs, vechten met zwaarden voor het goede en schieten massa’s mensen neer om je eigen team te redden. Dan weer springen ze in de huid van een heuse rockartiest en spelen ze de sterren van de hemel op een gitaar met gekleurde knopjes. Ja, games zijn enorm populair. Zo erg zelfs dat duizenden jongeren verslaafd zijn aan het spelen ervan.

Natuurlijk zitten er ook meiden bij die er wel pap van lusten. Misschien bouwen zij een prachtig huis en commanderen digitale poppetjes wat ze daarin moeten doen of ze spelen net zo hard mee met de jongens. Toch blijken het vooral jongens te zijn die in de spelletjes blijven hangen. Dat blijkt uit het onderzoek van Jeroen Lemmens van de Universiteit van Amsterdam onder 1024 jongeren van twaalf tot zeventien jaar. Zo’n negentig (!) procent van de jongens speelt videogames. Lemmens verwacht dat het aantal verslaafden nog meer toe zal nemen omdat steeds meer mensen de spelcomputers ontdekken.

Verslaafd zijn aan games lijkt misschien onschuldig. Toch heeft het wel degelijk invloed. De jongeren zijn eenzamer, minder sociaal, lijden aan slaaptekort en hebben vaker problemen op school. De verslavingszorg merkt er momenteel nog weinig van. Misschien dat de meeste jongeren niet door hebben hoe erg hun probleem is?

Lees ook:Spelletjes spelen voor films
Lees ook:Games: E3 en Playstation 3
Lees ook:Veel scholieren internetverslaafd
Lees ook:China opent eerste opvanghuis voor jonge internetverslaafden
Lees ook:Rookverslaving gaat sneller dan gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>