Strengere controle op films en games voor jongeren

Dvd'sWie heeft er nog nooit geprobeerd de bioscoop in te komen voor een film waarvan de leeftijdsgrens net iets hoger ligt dan voor jou is toegestaan? Maar weinig denk ik. Films en games kopen of huren die ongeschikt zijn voor jongeren onder de zestien of achttien jaar blijkt voor veel minderjarigen geen enkel probleem. Minister Hirsch Balin van Justitie vindt het niet oké en gaat de leeftijdsgrenzen strenger controleren.

Wat extra make-up en hoge hakken. Als het goed is werkt dat binnenkort niet meer. Jongeren die naar een film willen voor zestien jaar en ouder zullen zich moeten legitimeren. Niet alleen in de bioscoop, ook in winkels, videotheken en bibliotheken komen maatregelen. Daar gaat men beter opletten op de leeftijd van jonge klanten.

Niet alleen om de jongeren te beschermen tegen schokkende beelden, maar ook een beetje voor zichzelf. De straffen die worden opgelegd wanneer ondernemers de regels negeren zijn namelijk niet mals. Zij riskeren dan een celstraf en een boete die kan oplopen tot wel 18.500 euro.

Bron: NOS

Lees ook:Jeugd paft minder
Lees ook:Twee derde jeugd is lid van bibliotheek
Lees ook:Zuipen onder je zestiende strafbaar
Lees ook:Win bioscoopkaartjes Mama; film van Guillermo del Toro
Lees ook:Supermarkten leren het nooit

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Strengere controle op films en games voor jongeren

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Daar zullen ze zich veel van aantrekken. Downloaden kan natuurlijk ook nog en is velen malen goedkoper.

      /   Reply  / 
  2. Lars

    wat een onzin is dit…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>