Oplichter verhuurt nepkamers

Snel een kamer vinden in een grote stad valt niet altijd mee. Dan ben je allang blij dat je er één gevonden hebt en je het gelukkige sms’je krijgt dat de kamer écht voor jou is. Die blijdschap ging bij studenten uit Utrecht snel voorbij nadat ze de borg en voor twee maanden huur hadden overgemaakt en geen sleutels kregen.

Kamerverhuurder @Home Housing liet zeker veertig studenten betalen voor een nepkamer. Het pand, bezit van woningcorporatie Mitros aan de Ferdinand Bolstraat, zou vijf beschikbare kamers hebben. Er werden kijkdagen georganiseerd en de uitgekozen kandidaten maakten voor 1000 euro aan huur en borg over aan de oplichter. Sleutels hebben ze nooit gezien.

Toen de oplichterij aan het licht kwam, werd direct de bankrekening van de oplichter geblokkeerd. Van veertig studenten is in ieder geval bekend dat ze slachtoffer zijn geworden van de huisjesbaas. Of er nog meer zijn is niet duidelijk. Bij de politie zijn verschillende namen en signalementen van de verdachte binnengekomen, wie er nu echt achter zit is nog onbekend.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Opgelichte studenten krijgen geld terug
Lees ook:Man vast in rioolput
Lees ook:Veertig miljoen jaar oude reuzenpinguin gevonden
Lees ook:Hommeles met de huisbaas
Lees ook:Demonstratie tegen invoering leenstelsel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Oplichter verhuurt nepkamers

  1. Pingback: Opgelichte studenten krijgen geld terug | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>