Kiezen kun je leren

Neem ik een frikandel of kroket of gaan we voor gezond? Welke studie moet ik doen en welke vakken laat ik vallen? Neem ik wel of geen abonnement op dat leuke tijdschrift en pak ik nou de bus of toch maar even op de fiets.. Dag in, dag uit zijn er heel wat knopen die je door moet hakken en dat is niet altijd gemakkelijk.

Als je zin hebt in een kroketje, dan neem je die gewoon. Makkelijk zat. Maar wanneer het over je toekomst gaat, is kiezen ineens een stuk lastiger. Je krijgt het gevoel dat je iets mist. En terecht. Want keuzes maken verplicht je tot het uitsluiten van een andere mogelijkheid.

Dat is ook wel nodig, je kunt niet alles tegelijk willen. Maar hoe maak je nou de juiste keuzes? Om op veel vragen rondom kiezen een antwoord te krijgen heeft ELIGO Leren Kiezen ontwikkeld. Speciaal voor de eerste tot en met de derde klassen van het middelbaar onderwijs zijn er de lessen Kies Vaardig!

Tijdens deze lessen leren scholieren hoe zij de gezondste keuzes kunnen maken die bij hen passen.

En jij? Kan jij een beetje kiezen?

Bron: Medicalfacts


Lees ook:Het leven na de examens
Lees ook:Voel de politicus aan de tand
Lees ook:Jongeren in België leren hartmassage
Lees ook:Kiezen is een kwaal: deel 2
Lees ook:Grapjassen op Schiphol moeten payen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>