Jongeren doen het goed op school

pen en papierJongeren van tegenwoordig doet het best goed op school. De afgelopen tien jaar hebben steeds meer leerlingen hun diploma gehaald.

Vorig jaar zat tien procent van de 15- tot 25-jarigen niet meer op school en had geen diploma of startkwalificatie. In 2001 was dat vijftien procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Meisjes doen het net iets beter dan jongens. Er zijn nu 113.000 onvoldoende gediplomeerde jongens, bij meisjes is dat 72.000.

Volgens het CBS ben je in het bezit van een startkwalificatie wanneer je de havo, het vwo of een mbo-opleiding hebt afgerond. Een vmbo-opleiding is niet genoeg om de arbeidsmarkt mee op te gaan. Degene die na het vmbo geen beroepsopleiding hebben gevolgd hebben grotere moeite bij het vinden van een baan en het doorstromen naar ander werk.

Bron: NOS

Lees ook:Veel jongeren in de schoolbanken
Lees ook:Niet gestudeerd, toch een baan
Lees ook:Verplicht naar school tot je 23e – Van Bijsterveldt geeft uitleg
Lees ook:Leerling uit rijker gezin doet vaker stapje terug
Lees ook:Vmbo sluit niet goed aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>