Jongeren stoppen bus met dronken buschauffeur

busIn de bus na het stappen zijn het meestal vooral de jongeren die een flinke slok op hebben. Vandaar ook dat ze in de bus teruggaan en zich niet meer wagen aan een gevaarlijk ritje. Dit weekend waren de rollen omgedraaid en zat de busschauffeur zelf dronken achter het stuur.

De bus reed van een uitgaansgelegenheid in Harderwijk terug naar huis. De Groningse buschauffeur (56) had blijkbaar zelf ook even een drankje gedaan in de kroeg. En daarna nog een, en nog een.. Met 25 passagiers aan boord reed hij terug maar dat ging niet helemaal goed. Tijdens de rit reed hij een paaltje langs de kant van de weg omver.

Hierop grepen de jongeren in en bevalen de beschonken chauffeur om de bus te stoppen. In eerste instantie wilde de man dat niet en beweerde niet dronken te zijn. Een jongen trok uiteindelijk de sleutels uit het stopcontact en zette hiermee de bus stil. De politie nam een alcoholtest af waaruit bleek dat de chauffeur drie keer zoveel drank in zijn lichaam had dan is toegestaan.

De man is zijn baan en rijbewijs kwijt. De jongeren werden door de eigenaar van het touringcarbedrijf naar huis gebracht.

Goede actie van de jongeren!

Bron: NOS Headlines / AD

Lees ook:Man in Australië rijdt zes jongeren dood
Lees ook:Tiener eet sokken vanwege alcoholtest
Lees ook:Gehandicapt meisje zit uren in loeihete bus
Lees ook:Jongen doodt ouders, oma, zichzelf en weggebruiker
Lees ook:Dronken mailtje verbied jongeman voorgoed toegang tot USA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>