Woordmaatje voor dove jongeren met smartphone

Foto: Privébezit

Als je doof bent is het maar lastig de wereld om je heen te begrijpen. Dingen als een discotheek of een mobiele telefoon zijn voor  jongeren heel gewoon maar het zijn dingen die voor dove jongeren niet zo toereikend zijn. Om mensen met gehoorproblemen beter te helpen communiceren bedacht de 23-jarige Gentse student Laurens van Acker een applicatie voor de smartphone, Woordmaatje was geboren.

Ben je doof geboren dan is je woordenschat beperkt. Je hebt nooit de sprekende taal mogen horen en in gebarentaal zijn zinnen zoals horenden die zeggen anders opgebouwd. Zo kent gebarentaal geen vervoegingen en dat is lastig als je die dan wel in een smsje of mailtje tegenkomt. Om doven te helpen ontwierp van Acker zijn applicatie Woordmaatje.

Met Woordmaatje kan je een zin of delen uit een zin selecteren, de belangrijkste woorden uit die zin worden eruit gepikt en daarvoor in de plaats komt dan een plaatje. Zo weet iemand meteen wat er precies bedoeld wordt. De applicatie werd al door een groep dove jongeren van 12 tot 18 jaar getest en daar was het een groot succes!

Bron: Nieuwsblad

Lees ook:Straattaal in stilte
Lees ook:Jeugdgevangenissen sluiten hun deuren
Lees ook:Dove trouwt oudje
Lees ook:Veilig naaktfoto’s sturen
Lees ook:Hè? Wat?!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>