Straattaal in stilte

De jongeren op straat hebben zo hun eigen taaltje ontwikkeld om elkaar duidelijk te maken dat ze iets helemaal te gek vinden, of juist niet. Straattaal, daar hebben we genoeg van. Maar wat als je doof bent? Kan je dan ook straattaal gebruiken?

Doven hebben hun eigen taal, de Nederlandse Gebarentaal. Maar woorden zoals doekoe, spang en homie staan daar niet in. Sinds kort is daar verandering in gekomen. Dove jongeren hebben hun eigen straattaalgebaren ontworpen en deze allemaal samengebracht in een gebarenwoordenboek.

Op zaterdag 27 november wordt in Amsterdam in het Ketelhuis om 15.00 uur het online gebarenwoordenboek STRAATTAAL in de Nederlandse Gebarentaal gepresenteerd door medewerkers van het Nederlands Gebarencentrum. In 2008 begon dit centrum met de project Straattaalgebaren en het resultaat mag er zijn.

Het gebarenwoordenboek is een eerste verzameling van gebaren die door dove jongeren gemaakt zijn en gebruikt worden. Wil jij weten welke gebaren er horen bij de huidige straattaal? Dan kan je vanaf 27 november op de site www.gebarencentrum.nl kijken, daar is dan namelijk het online gebarenwoordenboek te vinden met daarin de standaardgebaren én de straattaalvarianten.

Lees ook:Woordmaatje voor dove jongeren met smartphone
Lees ook:Straattaal app met ruim 750 woorden
Lees ook:Wie spit de takkie van de stratie?
Lees ook:ABN, accent, straattaal, het zal wel!
Lees ook:Habbo goes Europe

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Straattaal in stilte

  1. gfhgfhfg

    dove straatjongeren? krijg nou tieten

      /   Reply  / 
  2. supra

    hahah hard horigen jongeren die niet luisteren

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>