Spruitjes eten zonder scheten

Het favoriete gerecht van vele kinderen: spruiten. Je schijnt ervan te scheten en daar heeft een Engelse boerin een oplossing voor gevonden. Met een eigen recept zorgt ze ervoor dat de spruiten lekkerder zijn én je moet er niet van scheten. Het eerste geheim is dat je ze heel vers en lichtgroen moet kopen. Het tweede geheim is dat je ze niet te lang door moet koken. Nadeel is natuurlijk dat die dingen er alleen maar smeriger van worden.

Want hoe lekker is een harde spruit? Het schijnt in ieder geval wel heel gezond te zijn. Zo doden de antioxidanten kankercellen en ontgiften ze het lichaam. Kook je de spruiten te lang? Dan reageren chemische bestanddelen waardoor zwavel vrijkomt. En daar ga je uiteindelijk van stinken.

Dit is het recept van de Engelse boerin:

1. Haal de buitenste blaadjes weg
2. Verwijder ook de onderkant
3. Doe ze in een pot kokend water met een theelepel zout

4. Kook zes tot acht minuten
5. Kauw elke hap minstens tien keer

Handig voor als je moet koken met kerst ;)  

Lees ook:Dronken door tampon in je reet
Lees ook:Jongeren goed met geheimen
Lees ook:Van keukenmeid tot dinerdiva
Lees ook:Kunnen jongeren niet koken?
Lees ook:Cremeren of begraven?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Spruitjes eten zonder scheten

  1. Anonymous

    Spruitjes zijn lekker!

      /   Reply  / 
  2. Marja

    whha neej man goor

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>