MTV en TMF oorzaak groepsverkrachtingen

http://www.virginia.edu/insideuva/2000/33/images/mtv-inflatable_sign.jpgZorgen MTV en TMF ervoor dat er meer groepsverkrachtingen worden gepleegd door jongeren? Kamerlid Jeroen Dijsselbloed van de Pvda vindt van wel. Hij zegt dat clips waarin vrouwen worden weggezet als gebruiksvoorwerp mede oorzaak is van het stijgende aantal groepsverkrachtingen…

Mij lijkt het echt onzin. Maar ze moeten toch iets of iemand de schuld geven voor de groepsverkrachtingen. Dijsselbloed zegt dat de muziekzenders zichzelf moeten gaan censureren.

De Pvda heeft 3 maatregelen in gedachten:

-Sexuele voorlichting op de lagere school

-Het kabinet moet meer geld uittrekken voor ouders die moeite hebben met het opvoeden van hun kind

-MTV en TMF moeten serieus gaan bedenken wat het effect is van het aanhouden van clips met ‘bitches’ en ‘pimps’

Waarschijnlijk trekken MTV en TMF zich hier niks van aan. Waarschijnlijk zal het kabinet niks van de maatregelen uitvoeren. Maar je weet maar nooit?

Lees ook:Ouders verantwoordelijk voor jouw daden
Lees ook:Jongeren CDA willen middenkabinet
Lees ook:Koop je eerste huisje met hulp van de overheid
Lees ook:Gratis OV voor bepaalde groepen mensen
Lees ook:Hoerige videoclip beïnvloedt zelfbeeld meisjes

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “MTV en TMF oorzaak groepsverkrachtingen

  1. arjen

    ik vindt dat tmf en mtv er niks mee te maken hebben dat er meer groepsverkrachtingen zijn in nederland…
    natuurlijk kan het verlangen naar sex groter woorden als je clips ziet met veel geile chicks..maar dit verlangen word natuurlijk veel groter als ze een porno film zien of andere reclame borden op straat, vanaf die kant gezien heeft tmf of mtv niet zo groot aandeel hierin.
    en natuurlijk moeten de rappers etc. van tegenwoordig ook zo hun geld verdienen de clips moeten gewoon op tv blijven. auto’s op benzine worden ook niet weg gehaald omdat ze bang zijn dat de olie industrie in elkaar zakt dus waarom de muziek industrie wel?

      /   Reply  / 
  2. John

    Wat een onzin! Ik vind het zorgelijk dat mensen die zo primitief denken over jongeren en zo oppervlakig zijn in de tweede kamer zitten. Het zegt meer over die pvda-er dat hij de enige twee clips met blote borsten – die ik nog nooit heb gezien omdat ze waarschijnlijk heel soms langs komen in de late uurtjes – weet uit te zoeken en te laten zien als voorbeeld van wat TMF en MTV is bij Barend en van Dorp. Jammer dat de pVDA niet even de moeite neemt om even naar de zenders te kijken voor ze hen zwart maken.

      /   Reply  / 
  3. F Scheltens

    Als de politiek hier echt iets aan wil doen kunnen ze naar mijn mening het beste de meisjes die hier risico mee lopen weerbaarder maken. Misschien een cursus karate subsidieren ?
    Ik heb ook wel eens gehoord op het nieuws dat een meisje dat op vechtsport zat tien ! jongens heeft geslagen die wat probeerden en won.
    Maar ik denk dat dit probleem vooral in het gezinsleven moet worden aangepakt. Bij mij thuis hoefde ik echt niet te proberen me te misdragen want ik kreeg subiet op mijn donder van mijn ouders. Ik heb alleen geen idee hoe je de families van de betrokken jongeren kunt overreden hetzelfde te doen.

      /   Reply  / 
  4. Nina

    Ik denk dat de Pvda ongelijk heeft met hun uitspraak. Ik vind het ook onzin dat de clips de jongens aan zouden zetten tot groepsverkrachtingen.
    Toch is het wel degelijk een feit dat de rapcultuur in de Vs van tegenwoordig voor een groot deel draait om de verheerlijking van de gangstercultuur. Het heeft dus niet zo zeer te mken heeft met laten zien van naakte chicks, dat gebeurt al veel langer dan de afgelopen paar jaar.
    Ik denk dat de oorzaak van de groepsverkrachtingen een hele compleze combinatie is van veel factoren, waaronder de bovengenoemde.
    De maatregelen die de Pvda wil nemen slaan dus helemaal nergens op.

      /   Reply  / 
  5. Marieke

    Of het tot groepsverkrachtingen leidt, dat weet ik niet. Maar dat het slechte gevolgen heeft, en dat het veel jongeren enorm beinvloedt, weet ik wel. Als je uitgaat, een groot deel van de meisjes probeert zich te gedragen als de ‘bitches’uit de clips. Kinderen en pubers zijn vaak naief, en overzien de gevolgen niet als ze zich hitsig gedragen, want ze denken dat het ‘gewaardeerd’wordt. Dat wordt het ook, in zekere zin, maar wel op een verkeerde manier. Wat er zou moeten gebeuren, vind ik: Na een bepaald tijdstip, bijvoorbeeld 10 uur s`avonds, mogen deze clips vertoonbaar worden gesteld.

      /   Reply  / 
  6. TIENERTJE

    Sorry hoor dit is wel heel laag. Alsof een tv programma meisjes laten gedragen als een ‘BITCH’. Volgens mij zijn er gewoon heel veel ouders die steeds maar lopen klagen over dit soort dingen. En mtv en tmf maar gebruiken als excuus voor een gebrekken in hun opvoeding. Ikzelf ben goed opgevoed en ik zal nooit dit soort dingen doen. Maar ouders van naive kinderen die zo makkelijk kunnen beinvloed worden en met gevolg dat ze dit soort dingen kunnen doen. Moeten kinderen toch goed opvoeden en hun behoeden om zo makkelijk beinvloed te worden. En dan wil ik nog iets zeggen. Het lijkt wel alsof het een rage is geworden om tv programma’s de schuld te geven voor het gedrag van hun kinderen. Het begon al zoveel jaar geleden met Power rangers. Nu is het weer terug met Shin chan. MENSEN DENK TOCH EEN KEER GOED NA!
    Moeten we alle slechte programma’s weghalen zodat jullie kinderen misschien wat betere kinderen worden. Mensen doen het alleen maar om excuus te zoeken voor het slecht opvoeden

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>