Next Generation #SYTYCD: Nederland barst van jong talent

sytycd_kidsVanavond is het zover: dan gaat So You Think You Can Dance The Next Generation van start. Een talentenjacht zoals we die al kenden, maar dan alleen voor kinderen. Blogger Irene Groenink was vrijdag aanwezig bij de persview van The Next Generation en kreeg daar een compilatie van de eerste aflevering te zien.

Nederland zit vol met jonge danstalenten, dat blijkt al meteen in de eerste aflevering. Zo zie je twee broertjes, die totaal verschillende audities doen, maar allebei even succesvol blijken. Ook zie je Hidde, een op het eerste oog stille en rustige jongen, die een waanzinnige performance neerzet.  Ten slotte waren er nog twee jonge ballroomdansers die een verpletterende indruk achterlieten bij de jury. Waar de kinderen het allemaal voor doen? In eerste instantie natuurlijk voor een Bootcamp-ticket, maar uiteindelijk voor een studiebeurs van maar liefst 10.000 euro.

Na de compilatie was er voor kinderen de gelegenheid om de aanwezige juryleden een vraag te stellen. Daarbij kwam een aantal interessante en leuke dingen naar voren. Euvgenia Parakhina bijvoorbeeld, is echt niet minder streng voor kinderen dan voor volwassenen. “Ze is zo Russisch als altijd”, grapt Jan Kooijman. Dan Karaty blijkt geen groot fan van Britney Spears en Jan Kooijman biecht op dat het hem vroeger helemaal niet lukte om meisjes te versieren.

So You Think You Can Dance is iedere zondag om 20.00 uur te zien op RTL5. De presentatie ligt ook deze keer in handen van Dennis Weening, maar deze keer krijgt hij geen hulp van Ann Lemmens, maar van Lieke van Lexmond.

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Wil jij naar persconferentie #SYTYCD The Next Generation
Lees ook:538 Dance Smash CD Vol. 3 verkrijgbaar
Lees ook:Zes jongeren op zoek naar hun biologische vader
Lees ook:Tahnee Frijters op cover nieuwe Dance Smash CD
Lees ook:538 Dance Smash cd Vol. 2 verkrijgbaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Next Generation #SYTYCD: Nederland barst van jong talent

  1. Choreo

    Een competitie alleen voor kinderen
    Bij Everybody Dance Now waren het de kinderen niet ouder dan 12 die het van de volwassen dansers wonnen. Zij werden 1,2 en 3.
    Zie het filmpje van het Jeugdjournaal op Youtube.
    Everybody Dance Now Jeugdjournaal

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>