Rock on, Anouk! Jongerenblog neemt video’s onder de loep

anouk_sadsingalongsongsAnouk is weer helemaal hot door haar optreden op het Eurovision Songfestival. Hoewel ze nooit echt weg is geweest, staat ze nu weer in alle bladen en zie je haar voorbij komen in diverse programma´s. Haar song Birds mag, vergeleken met haar overige liedjes, wat rustiger zijn; na een paar keer luisteren krijg je het liedje over die vogels die van het dak vallen niet meer uit je hoofd.

De rockchick heeft onlangs vier nieuwe nummers (waaronder Birds) op YouTube gedropt mét bijbehorende videoclips, die afkomstig zijn van haar nieuwe album ‘Sad Singalong Songs‘. Ook deze nummers zijn relatief rustig vergeleken met wat we gewend zijn, maar dat maakt in dit geval helemaal niets uit. De muziek, de stem, de teksten en de videoclips zijn een geweldige combinatie. Kill, The Good Life en Pretending as Always hebben alle drie een betekenis, dat perfect wordt weergegeven in de videoclips.

De videoclips zijn allemaal een korte film. De korte films lijken in eerste instantie op zich zelf staand, maar ze zijn toch allemaal met elkaar verbonden. Het gaat allemaal over momenten in iemand zijn of haar leven die veranderen, in zowel positieve als negatieve zin. Het creatieve meesterbrein achter deze videoclips is Dana Nechushtan, bekend van onder andere ‘Dunya en Desie’ en ‘Annie M.G.’.

De videoclip van Birds doet je vooral denken aan de film ‘The Black Swan’, waarbij één iemand de hoofdrol mag spelen, en de andere aan de kant wordt gezet. Het is zo mooi en donker weergegeven met de lucht en de vogels in combinatie met de muziek, dat je even vergeet dat je naar een videoclip zit te kijken. Die vogels komen overigens in alle videoclips terug. Anouk zelf heeft in alle clips een kleine bijrol van een paar seconden.

De track Kill gaat over een vrouw die weet dat haar echtgenoot vreemdgaat. Ze heeft de kans hem te vermoorden, maar doet dit niet in het belang voor het gezin. En als je goed oplet: twee mannen in konijnenpakken zitten in de snackbar. In haar nieuwe song Pretending as Always, zie je alleen maar mannen in konijnenpakken. In dit nummer komt de betekenis erg goed naar voren en merk je hoe fragiel zij dit nummer brengt.

Acteur Martijn Lakemeijer speelt in de videoclip The Good Life. Hier wordt hij door twee mannen ergens gedumpt maar hij krabbelt weer op en probeert zijn weg terug te vinden naar huis. Maar inmiddels aangekomen blijkt er toch wat anders aan de hand te zijn…

Anouk laat zien dat ze van alles in haar mars heeft. Ze weet hoe ze nummers moet brengen. Ze brengt het zo fragiel mogelijk met haar rockstem en dat levert een heerlijk resultaat op. De tracks zijn erg goed en de videoclips zijn van hoogstaande kwaliteit. Fenomenaal zelfs.

We kunnen nu alvast zeggen dat 2013 het jaar van Anouk is. En als ze het Eurovision Songfestival wint, is dat alleen maar een bijkomstigheid. Maar we verheugen ons meer op haar nieuwe album ‘Sad Singalong Songs‘, dat nu in de winkels ligt. Klik op de titel van het album om deze cd direct te bestellen bij bol.com. De videoclips kun je hier bekijken.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Jongerenblog luistert nieuwe album van Anouk
Lees ook:Nieuw album Anouk: For bitter or worse
Lees ook:Jongerenblog neemt beatboxgroep Bauchklang onder loep
Lees ook:Clementine brengt Ierse sound met Special to me
Lees ook:Anouk zet killerperformance neer in Gelredome

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rock on, Anouk! Jongerenblog neemt video’s onder de loep

  1. Zomer

    Trots op Anouk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>