Jongerenblog bij concert Robbie Williams Amsterdam Arena

IMG_4527Blogger Danny Nomden bezocht zaterdagavond het concert van Robbie Williams in de Amsterdam Arena. Robbie Williams is momenteel bezig met zijn Take The Crown Tour, zeven jaar na zijn laatste wereldtournee. De rasechte performer weet het publiek goed mee te krijgen door onder andere zijn grappen, taalgebruik en de afwisseling tussen rustige en drukke liedjes.

Een gouden podium en een groot beeld van Williams’ hoofd dat uitkijkt op het publiek is de setting van de Take The Crown Tour. Williams’ kwam tevoorschijn boven zijn eigen standbeeld en vloog naar beneden, wat niet heel erg verrassend was. De performer opende de show met zijn hit Let Me Entertain You, waardoor de energie gelijk merkbaar was in de Arena.

Met liedjes als Sin Sin Sin, Bodies, Come Undone en Me and My Monkey wist hij het publiek mee te krijgen met zijn energie, terwijl een medley van Better Man, Millenium en Sexed Up – waarbij Williams’ zelf op de gitaar speelde – voor een rustiger moment zorgde. Williams’ zong ook een duet met Olly Murs, die het voorprogramma verzorgde. Ze brachten samen een mooie versie van Kids, met hier en daar stukjes van het liedje Back in Black.

Gedurende de show kwamen er verschillende standbeelden van Robbie Williams’ hoofd naar voren. Het ene metalen hoofd gevuld met ballonnen terwijl het andere, gouden hoofd vuur en water uitspuwt. Doordat het hoofd bewoog en door de opkomende rook, leek het alsof het hoofd zou gaan vliegen. Creatief bedacht en het was een goede aanvulling op de setting.

Robbie Williams is een echte entertainer. Hij had en hield contact met het publiek en grapte en praatte erop los. “Do you still want Robbie fucking Williams?!” werd bevestigd met een luid gejoel van het publiek. Tijdens de nummers Everything Changes en Strong pikte hij een fan uit de menigte om voor haar te zingen. Samen doken ze het bed in dat op het podium geplaatst was.

Het is pas aan het eind met de nummers Feel, She’s The One en Angels dat hij laat horen hoe goed vocaaltechnisch hij is. De muziek stopte en hij zong door, wat een mooie sfeer in de Arena opleverde. Met het laatstgenoemde nummer zong het hele publiek mee en werden er zelfs hier en daar traantjes weggepinkt.

Eerder die dag, voordat het concert begon, liep er een voorbijganger langs en merkte op dat het wel heel erg druk was. “Is dit allemaal voor Robbie Williams? Maar hij is toch al uitgerangeerd?’. Simpel antwoord: Nee. Robbie Williams blijft jong en oud entertainen en het is een genot om naar te luisteren én te kijken.

IMG_4530 IMG_4526

Tekst en foto’s: Danny Nomden

Lees ook:Pink knalt letterlijk door de lucht; recensie van haar concert
Lees ook:Mooiste, bekendste en populairste liefdesliedjes
Lees ook:Veronicas Internet Jaaroverzicht met Tess Milne en Manuel Broekman
Lees ook:Nieuw geluid The Opposites bij MTV Music Week
Lees ook:Twintig nummers om in de stemming te komen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>