Scholieren willen praktijkles

studentNiet wéér de hele les met je neus in de boeken… Jongeren willen wat doen, los van hun stoel en met hun handen werken. Niet stilzitten en opdrachten maken maar praktijkles, daar zien havo- en vwo-leerlingen wel wat in.

Uit onderzoek van innovatiecentrum Hiteq blijkt dat er in het voortgezet onderwijs nog heel wat mag veranderen volgens de leerlingen. Ongeveer 1900 jongeren en duizend ouders deden mee aan het onderzoek waaruit bleek dat scholieren veel liever via praktijkopdrachten kennis opsteken dan door alsmaar in droge leerstof te bladeren. Ook zouden docenten meer moeten doen dan opdrachten uitdelen, instructies zijn van harte welkom.

Het onderzoek liet nog meer zien. Zo blijkt namelijk dat een op de vijf jongeren op de havo moeite heeft met lezen! De jongeren hebben het vooral lastig wanneer er lange lappen lesstof voor ze klaar liggen. Informatie uit verschillende bronnen vissen, waaronder internet, dat kunnen ze dan weer wel.

Bron: Nationale Onderwijsgids

Lees ook:Helft jongeren wil voor gezond gaan
Lees ook:Tel de bruinvis en help WNF
Lees ook:Jeuk-festival!
Lees ook:Scholieren willen digitaler onderwijs; leraren niet bekwaam
Lees ook:Ook docenten hebben examenstress

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>