Rotterdam pakt straattaal aan; taalniveau jongeren te laag

De straattaal beheersen ze als geen ander, maar een sollicitatiebrief in correct Nederlands schrijven, kunnen mbo-leerlingen vaak niet. Daarom begint de gemeente Rotterdam de campagne ‘Jouw taal, Zijn taal’ om jongeren bewust te maken van de nadelige effecten van slechte taalbeheersing voor hun verdere loopbaan.

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:Sollicitatiebrief schrikt sollicitanten af
Lees ook:Drop je straattaal!
Lees ook:Studenten, wat doen jullie bij brand?
Lees ook:Energiedrankjes werken niet; alleen nare bijwerkingen
Lees ook:Regel alvast je pensioen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Rotterdam pakt straattaal aan; taalniveau jongeren te laag

 1. kickboxer

  konjo afijja g

    /   Reply  / 
 2. Nikita

  Sorry hoor, maar waarom zouden jullie moeten weten wat bepaalde woorden inhouden??? Dat de jeugd hun taalniveau omlaag gaat is omdat er thuis niet genoeg wordt gesproken met die kinderen in nette abn. Straattaal is een megelmoes van verschillende talen (meeste surinaams).. Ik zou graag me taal voor onszelf willen houden… i.p.v alles maar aan de Nederlander te leren.

  Dank je wel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>